HBO gasi reboot "Perry Mason" nakon dvije sezone

HBO gasi reboot "Perry Mason" nakon dvije sezone

Reboot klasične krimi-serije iz doba crno-bijelog TV programa, Perry Mason, svoje igranje će zaokružiti sa dvije sezone.

Kako ekskluzivno prenose novinari Deadlinea, HBO je ugasio novu inkarnaciju advokata i privatnog istražitelja nepuna dva mjeseca nakon prikazivanja velike završnice druge sezone na svom matičnom kablovskom kanalu. Pojašnjenje nije ponuđeno, ili barem nije izravno. Između redova, ipak, odsustvo interesa publike je vjerovatno iza odluke da se serija ugasi. Pored toga, Perry Mason spada u "kostimiranu" sekciju HBO-ove ponude, što će reći da serija iziskuje više budžeta zbog činjenice da se radnja odvija u prošlosti naspram ostalih serija.

Čak ni povezanost sa Robertom Downeyjem Jr. nije mogla pomoći seriji. Downey i njegova supruga Susan Downey, stoje iza serije zajedno sa svojom produkcijskom kućom, Team Downey. Matthew Rhys je bio glumac koji je naslijedio ulogu naslovnog lika od Raymonda Burra, koji je suvereno vladao setom izvorne serije u 50-im i 60-im godinama prošlog vijeka.

Perry Mason je tek najskorija serija koja je doživjela gašenje od strane HBO-a, koji je tokom prošle godine zajedno sa ostatkom zabavne industrije rezao troškove lijevo i desno s ciljem olakšavanja finansijskog pritiska koji se nagomilao sa nastupanjem finansijske krize u SAD-u i šire.

Prethodna
Zagonetke i čudni znaci u traileru za 2. sezonu "Good Omens"
Sljedeća
De Nirova serija "Zero Hour" pauzira snimanje