HAVC objavio rezultate Javnih poziva za razvoj scenarija

HAVC objavio rezultate Javnih poziva za razvoj scenarija

Na 8. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća donesene su odluke o raspodjeli sredstava za poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata dugometražnih igranih, dugometražnih dokumentarnih i animiranih filmova.

Na Javni poziv za poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata dugometražnih igranih, dugometražnih dokumentarnih i animiranih filmova, potkategorija: razvoj scenarija dugometražnih igranih filmova, pristigla je ukupno 81 prijava, a sredstva su odobrena za 10 projekata u ukupnom iznosu od 300.000 kuna / 39.816,84 eura. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničkih savjetnika (Ivor Martinić, Ana Štulina i Zvonimir Jurić) možete pronaći na ovoj poveznici.

Na poziv za poticanje komplementarnih djelatnosti u 2023. godini pristiglo je 316 prijava, a sredstva su odobrena za 279 programa u ukupnom iznosu od 10.318.500 kuna / 1.369.500,30 eura. Tablicu odobrenih projekata uz obrazloženje umjetničkih savjetnika (Carmen Lhotka, Davorka Begović i Tomislav Šakić) možete pronaći na ovoj poveznici.

Prehodna
"Top Gun: Maverick" najgledaniji film na Paramount+
Sljedeća
Radoslav Zelenović dobitnik nagrade “Nebojša Popović”