"Glass Onion" igra i u britanskim kino-dvoranama

"Glass Onion" igra i u britanskim kino-dvoranama

Kako je već poznato, pored digitalnog debija na ponudi Netflixa, Glass Onion: A Knives Out Mystery doživjet će i ograničeno igranje u kino-dvoranama. Prije najskorijih vijesti, činilo se da će igranje biti ograničeno samo na SAD, no danas doznajemo da će Glass Onion igrati i u britanskim kinima.

Naime, novinari Deadlinea prenose da je Netflix postigao dogovor sa lancima kino-dvorana Vue i Cineworld, po kojem će Glass Onion: A Knives Out Mystery biti na velikom platnu jednu sedmicu uoči dospijeća na ponudi streaming servisa. Dalje, pregovori se vrše sa zastupnicima lanaca i u drugim evropskim zemljama, pa bi Glass Onion mogao doživjeti nešto podosta nalik na tradicionalnu premijeru.

Netflix je filmu osigurao sedam dana igranja u preko 600 kino-dvorana u SAD-u, po dogovori sa sva tri vodeća lanca u Sjedinjenim Državama, sa jasnim ciljem da učini Glass Onion podobnim kandidatom za predstojeću sezonu dodjela nagrada. Naravno, tu je i marketinški faktor, koji ne treba zanemariti, a Netflix je možda zaključio da može stvoriti dodatni interes za film na streaming servisu sa promocijom u kino-dvoranama.

U bilo kojem slučaju, Glass Onion: A Knives Out Mystery igra u odabranim dvoranama od 23. novembra, a na Netflix stiže 23. decembra ove godine.

Prehodna
Kenneth Branagh se vraća kao Poirot u "A Haunting in Venice"
Sljedeća
“Praznik rada“ Pjera Žalice u kinima širom BiH