Fondacija za kinematografiju: Komplementarne djelatnosti

Fondacija za kinematografiju: Komplementarne djelatnosti

U toku protekle sedmice održana je sjednica Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju Sarajevo na kojem je donesena odluka o izboru korisnika sredstava za komplementarne djelatnosti u kategorijama Studentski film, očuvanja arhivske građe bh. kinematografije i promocije bh. filma na filmskim festivalima i smotrama.

Prema uputama o raspodjeli budžeta od strane Vlade Federacije BiH a u okviru javnog poziva za podršku komplementarnim djelatnostima za proizvodnju studentskih filmova alocirano je 25.000 KM, za finansiranje projekata zaštite arhivske i filmske građe 50.000 KM, te projekata promocije bh. filma na festivalima i filmskim smotrama 500.000 KM.

Tako su u kategoriji studentski film podržana četiri filmska projekta, dok je u kategoriji očuvanja arhivske građe bh. kinematografije podržana Kinoteka BiH sa projektom arhiviranja i očuvanja i prezentiranja svih kratkih, dokumentarnih i igranih filmova, a u svim vrstama audiovizuelnih medija. U kategoriji promocija bh. filma na filmskim festivalima i smotrama podržana je realizacija ukupno 13 filmskih festivala koji se realizuju u Bosni i Hercegovini te četiri projekta vezana za promociju bh. filma na filmskim smotrama.

Uvid u tekst odluke svi korisnici usluga Fondacije za kinematografiju Sarajevo i svi zainteresovani mogu napraviti OVDJE.

Upravni odbor Fondacije za kinematografiju Sarajevo je prema postojećim odlukama i pravilnicima predstavio i poslovnik o visinama podrške Fondacije za kinematografiju kojim se određuju maksimalni/minimalni iznosi za dodjelu sredstava po Konkursu za izbor korisnika sredstava Fondacije za kinematografiju za pozicije sufinansiranja filmskih projekata.

Svi zainteresovani korisnici usluga koji su aplicirali na ovogodišnji konkurs za podršku proizvodnji filma uvid u ovaj poslovnik mogu napraviti OVDJE.

Fondacija za kinematografiju Sarajevo želi svim odabranim korisnicima za navedene kategorije podrške u komplementarnim djelatnostima uspješnu i sretnu realizaciju projekata.

 

Prehodna
Trening “Produkcija dokumentarnih filmova pametnim telefonom”
Sljedeća
U Beogradu u čast nominovanih za TV serije 28. SFF-a