"Encanto" i "House of Gucci" otvorili praznični vikend u SAD-u

"Encanto" i "House of Gucci" otvorili praznični vikend u SAD-u

Vikend na blagajnama kino-dvorana ove sedmice započinje ranije. Dan iza nas je bio zadnji četvrtak u novembru, odnosno Dan zahvalnosti u SAD-u, a produženi praznični vikend su otvorili Disneyjev CGI animirani film Encanto, te drugo ovogodišnje režisersko ostvarenje Ridleyja Scotta, House of Gucci.

Od dva konkurenta, Encanto je bolje prošao, zaradivši 7,5 milona dolara. S druge strane, Ridley Scott, koji se nadavno požalio na (ne)uspjeh filma The Last Duelovog vikenda može očekivati bolji uspjeh za House of Gucci, koji je do dospijeća brojki zaradio 4,2 miliona dolara, čime je već na početku produženog vikenda uspio nadmašiti The Last Duel.

Zadnja, ali nimalo najmanje važna stavka jeste, svakako, Ghostbusters: Afterlife, film u koji se polaže dosta nade da će prebroditi vikend bez dramatičnog pada zarade. Produženi vikend za vrijeme Dana zahvalnosti se uglavnom smatra nezahvalnim periodom za kino-dvorane, koje se moraju boriti za pažnju i vrijeme publike. Međutim, konačni rezultat ćemo tek u sljedećem izdanju našeg redovnog osvrta na brojke sa kino-blagajni.

Prehodna
Đurić i Bajrović o premijeri “Deset u pola” u Beogradu
Sljedeća
CGI animirani “Encanto: Naš čarobni svijet“ u kinima