Ekipa filma "Sigurno mjesto" preuzela 14. nagradu u Belgiji

Ekipa filma "Sigurno mjesto" preuzela 14. nagradu u Belgiji

Neposredno nakon održane nizozemske premijere na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu, ekipa filma Sigurno mjesto, predvođena rediteljem Jurajem Lerotićem i producenticom Miljenkom Čogeljom, otputovala je u Belgiju, gdje je uživo preuzela nagradu za najbolji film programa Soon! 15. Filmskog festivala Oostende. To je ujedno i 14. nagrada za film Sigurno mjesto

"Film Juraja Lerotića je klupko emocija koje se sporo odmotava, film ceste čija se krajnja destinacija razlikuje od onoga čemu se glavni lik nadao. Sve u vezi ovog filma je na svom mjestu - od promišljenog odabira položaja kamere, stilskih širokih kadrova koji pojačavaju osjećaj bespomoćnosti i umanjenosti, udaljenost u jednoj sceni i blizinu u drugoj; mali dijalozi koji odjekuju u sjećanju i uspijevaju ispričati cijelu knjigu u jednoj rečenici," objasnio je žiri.

Na dodjeli nagrada, žiri u sastavu rediteljice Cecilije Verheyden, glumice Taeke Nikolai, glumice Ellie de Lange, glumca Jeana Janssensa, scenaristice Une Kreso i glumice Steffie Mercie, dodao je kako podržavaju autorovu odluku da prikaže muškog lika u "svoj svojoj ranjivosti" , također ustvrdivši da se radi o vrlo važnom filmskom ostvarenju.

Na festivalu u Belgiji nagrađena je i hrvatska manjinska koprodukcija, Dani suše turskog reditelja Emina Alpera (hrvatska koproducentica je Anita Juka, 4Film). Film je, naime, osvojio posebno priznanje žirija takmičarskog programa Coop. Više o nagrađenim naslovima možete pronaći ovdje.  

Film Sigurno mjesto nastavlja se prikazivati na brojnim svjetskim festivalima, a između ostalog, slijede mu projekcije na Međunarodnom filmskom festivalu u Santi Barbari, Filmskom festivalu u Glasgowu i na Međunarodnom filmskom festivalu u Miamiju.

Prehodna
“Moj prijatelj Tomi“ i “Mavena“ najbolji na DOK #5 festivalu
Sljedeća
Disney najavio nove nastavke za "Toy Story" i "Frozen"