Dokumentarna serija "Murder of Gods Banker" na Paramount+

Dokumentarna serija "Murder of Gods Banker" na Paramount+

Poslije niza loših vijesti iz svijeta streaminga, konačno stižu novosti o programu koji će ipak osvanuti na digitalnim platformama. Naime, ponuda streaming servisa Paramount+ uskoro će biti bogatija za dokumentarnu seriju visokog profila - Murder of Gods Banker.

Kako prenose novinari Varietyja, serija stiže na Paramountov streaming servis iz radionice produkcijske kuće Creative Chaos, a iza iste stoji Tom Donahue režiser i glavni producent. Kako naziv serije nagovještava, glavni subjekt serije je Roberto Calvi - naslovni "Božiji bankar", čija je smrt otkrila zamršeno klupko odnosa između mafije, Vatikana i italijanske političke scene.

Ljubitelji filma će odmah prepoznati vezu između slučaja u stvarnom životu i sekvence iz The Godfather IIIčiji klimaks se otprilike preklapa sa zbivanjima u Italiji i Velikoj Britaniji početkom 80-tih. Serija će biti predstavljena gledateljima u četiri dijela, a glavna građa se sastoji od intervjua sa akterima, kao i arhivskih snimaka i rekreacija određenih događaja.

Murder of Gods Banker stiže na Paramount+ 24. februara.

Prehodna
Netflix uvodi podršku za prostornu audio podlogu
Sljedeća
Netflix produžuje igranje "That 90s Show"