Disney otkazuje seriju "Willow" nakon jedne sezone

Disney otkazuje seriju "Willow" nakon jedne sezone

Kako stvari stoje, povratak u svijet fantazije sa Willow, Disneyjevom serijom temeljenom na klasičnom filmu iz osamdesetih, ostaje na jednoj sezoni.

Novinari THR-a prenose da su LucasFilm i Disney odlučili da rad na seriji neće biti nastavljen, čime je serija efektivno ugašena. Odluka dolazi nepuna tri mjeseca nakon što je zadnja epizoda stigla na ponudu streaming servisa Disney+.

Razlog iza gašenja nije službeno potvrđen, ali okolnosti u TV i streaming svijetu daju potreban kontekst. Willow je još jedna od serija koja se našla usred velikih budžetskih rezova koje sprovode svi igrači u streaming svijetu, pa i šire u zabavnoj industriji. Serija nije postigla potrebnu gledanost da bi izbjegla gašenje, a posrijedi je žanrovska produkcija koja bi i u najboljim prilikama iziskivala više novaca za dalju razvoj.

Prije nekoliko godina, kada je "streaming mjehurić" rastao zbog gladi streaming servisa za novim sadržajem kojim bi obogaćivali svoju ponudu i privlačili nove korisnike, Willow bi možda dobio još jednu sezonu, ali pristup se mijenja i kriteriji za produživanje za jedno sa njima.

Prehodna
McConaughey i Harrelson u Appleovoj humorističnoj seriji
Sljedeća
Peacockov remix "Bel-Air" dobiva i treću sezonu