Daisy Ridley o novom filmu iz serijala "Star Wars"

Daisy Ridley o novom filmu iz serijala "Star Wars"

Zvijezda trilogije Star Wars nastavaka, Daisy Ridley progovorila je o svom povratku u daleku galaksiju sa novim filmom u razvoju.

Naime, Ridley dala izjavu za portal Collider u kojoj je otkrila svoja saznanja o predstojećem, još uvijek nenaslovljenom filmu:

Znam priču jednog filma. Nije da kažem da je to sve, ali to je ono o čemu su mi govorili. Mislim da će to biti sljedeći film. Međutim, poslije štrajkova i svega, ne znam kako brzo će sve početi sa radom. Ali da, za sada znam priču jednog filma i mislim da će ljudi biti vrlo uzbuđeni.

Prave pojedinosti o priči Ridley je zadržala za sebe. Ono što se može sigurno reći jeste da je film koji Ridley opisuje isti naslov koji je Lucasfilm najavio na posebnom događaju u aprilu ove godine. Kao takav film se pridružuje skupini projekata u trajnom opticaju što se tiče medijskog izvještavanja, ali koji imaju maglovite izglede za realizaciju. Bez naziva, radnih ili privremenih, pored filma sa Ridley, tu su filmovi koje bi trebali razviti Shawn Levy Taika Waititi.

Lucasfilm je također odustao od nekoliko filmova, kao što su nenaslovljeni film Guillerma Del Tora, te Star Wars: Rogue Squadron, zasebni film (po uzoru na zaboravljeni serijal A Star Wars Story) u režiji Patty Jenkins, koji je dovoljno sazrio da dobije podnaslov, opis radnje, te prezentaciju na Disneyjevom velikom medijskom događaju D23 na kojem je Jenkins predstavila film. Rogue Squadron je tiho uklonjen sa rasporeda Lucasfilma u septembru prošle godine.

Posvećivanje radu na TV serijama, čini se, učinilo je Lucasfilm nevoljnim da se okušaju u stvaranju igranog filma, pa čak i jednog zasebnog naslova bez pritiska građenja neke buduće trilogije. The Rise of Skywalker još uvijek baca dugu sjenu na franšizu ili se barem rukovodstvu Lucasfilma tako čini. Razvijanje serija za potrebe Disney+ je siguran pothvat. To je uglavnom interni proces u kojem Lucasfilm ispunjava narudžbe svoje matične kompanije za unaprijed poznate sume. S druge strane, snimanje i potom puštanje novog filma u kino-dvorane je daleko riskantniji posao.

Prehodna
Jenna Ortega napušta "Scream VII"
Sljedeća
Tim Burton o nastavku za "The Nightmare Before Christmas"