Charlie Cox o tonu Marvelove serije "Daredevil: Born Again"

Charlie Cox o tonu Marvelove serije "Daredevil: Born Again"

Fanovi Netflixove hit-serije, Daredevil, obradovali su se novostima da će Disney i Marvel Studios oživjeti seriju, kao i činjenicom da će Charlie Cox ponovo nositi rogatu kapuljaču Čovjeka bez straha. No, sa radošću su se odmah pojavile određene bojazni u vezi tona serije, budući da Daredevil prelazi iz uprave Netflixa, koji dugo nije mario za dobni rejting svog premium sadržaja, u upravu Disneyja, koji drži doslijedno do svog epiteta "porodične kompanije".

Pa, nakon perioda nagađanja, sada već možemo nazrijeti da će do promjene tona ipak doći. O tome je govorio sâm Cox u intervjuu koji je dao novinarime NME-a, rekavši:

Moje mišljenje jeste da ovaj lik najbolje funkcioniše kada je usmjeren prema nešto zrelijoj publici. Moj nagon je da će serija na Disney+ biti mračna, ali ne izrazito nasilna.

Mračne teme i scene živopisnog nasilja su bili među glavnim atributima serije, a drugi je proizlazio iz prvog, dok je drugi, takoreći, hranio prvi. Drugim riječima, postojao je jasan sinkretizam između mračnosti serije i nasilja. Stvari postaju samo zanimljivije po izboru riječi koji je Cox koristio govoreći o seriji, koju je opisao više kao "ponovo zamišljenu" nego kao izravni nastavak Marvel TV serije koju smo pratili na Netflixu.

Što se tiče produkcije, Cox je najavio da snimanje počinje u februaru 2023. i da će trajati do sljedećeg decembra, što se poklapa sa okvirnim rokom izlaska koji je ranije naveden. S time na umu, Daredevil: Born Again pratimo na ponudi Disney+ nekada tokom 2024, i to vrlo vjerovatno u drugoj polovici te godine.

Prehodna
Susret generacija u traileru za "That 90s Show"
Sljedeća
Novi specijal Chrisa Rocka na Netflixu u martu