Stahelski i Lionsgate: Suradnja na "John Wick" i "Highlander"

Stahelski i Lionsgate: Suradnja na "John Wick" i "Highlander"

Režiser iza filmova iz John Wick franšize, Chad Stahelski i studio koji je doveo serijal u kino-dvorane produžit će svoju suradnju i u budućnosti.

Deadline prenosi da je Lionsgate odlučio angažirati Stahelskog da i službeno predvodi John Wick franšizu u ulozi kreativnog šefa. Pored toga, Stahelski će preuzeti kormilo i franšize koju Lionsgate tek priprema. Ovdje je riječ o Highlander rebootu sa Henryjem Cavillom u ulozi besmrtnog mačevatelja, čije kormilo Stahelski već ima u rukama u funkciji režisera. No, u budućnosti će on imati kreativnog učešća što slijede.

Stahelski je komentirao velike novosti za Deadline sa sljedećim riječima:

Drago mi je što ću moći nastaviti razvijati svoj odnos sa Lionsgateom sa ovom novom ulogom u "John Wick" univerzumu i njegovom daljem širenjem. "John Wick" mi je vrlo blizak srcu i mogućnost da nastavim predvoditi serijal bit će velika zabava za mene. Sretan sam što ću moći lansirati još jednu franšizu sa "Highlander", u svijetu bogatom zanimljivim pričama koje treba ispričati.

Stahelski tako postaje jedan od Lionsgateovih najvažnijih kreativnih suradnika. Uspjeh prvog John Wick filma i njegovih nastavaka mu je osigurao put do tog položaja. Naravno, oči industrije sada će biti okrenute prema Ballerina, spin-off filmu koji stiže u kino-dvorane ovog juna. Spin-off režira Len Wiseman, no Stahelski je vezan uz projekt kao producent. Stahelski je, pored režije, imao sličan položaj tokom snimanja John Wick 4sa kojim će se box office uspjeh spin-off filma bez sumnje uporediti.

Što se tiče Highlandera, ovaj projekt tek treba zaživjeti. Stahelski je preuzeo režiserski položaj još 2016, dok se Cavill priključio 2021. Snimanje prema trenutnim informacijama je zakazano za prvu polovicu 2024. Pojedinosti se zaustavljaju na tome.

Prethodna
"Godzilla Minus One" u trci za Oscara
Sljedeća
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije 2024.