Božićni igrani film za djecu “Kapa“ uskoro u kinima

Božićni igrani film za djecu “Kapa“ uskoro u kinima

Ovog četvrtka u u distribuciji Duplicata u kina stiže božićni igrani film za djecu Kapa.
     
Film Kapa je božićna filmska priča o prijateljstvu i dobroti koju je režirao Slobodan Maksimović, a u glumačkoj ekipi istaknutu ulogu odigrao je Frano MaškovićKapa je već osvojila vrijedna međunarodna priznanja, kao najbolji film Dječijeg programa Sarajevo Film Festivala 2022, te Nagradu publike Kinokino film festivala u Zagrebu 2022. Snimljen je u koprodukciji Slovenije, Hrvatske, Luxembourga i Slovačke. Film je sinhroniziran na hrvatski jezik, a sufinansiran je, između ostaloga, sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra te Hrvatske radiotelevizije.
 
Riječ je o božićnom filmu za djecu koji prati priču devetogodišnjeg dječaka Erika koji živi u domu za nezbrinutu djecu i sedmogodišnje djevojčice Lucije koja dolazi iz dobrostojeće obitelji. Budući da je Božić, oboje se nadaju da će im se ostvariti najskrivenije želje. Erik bi Badnjak volio provesti sa svojim problematičnim roditeljima, a Lucija želi mlađu sestru i psa. Spletom okolnosti susreću se i zajedno proživljavaju pravu božićnu avanturu, koja u jednoj noći donosi ispunjenje njihovih želja, ali ne baš onako kako su očekivali. Film je sniman u Ljubljani koja je filmu ponudila svoju prekrasnu božićnu kulisu, a ekipa je dio snimanja provela i u Zagrebu.         
 

Uoči premijere filma reditelj Slobodan Maksimović je izjavio: „Film 'Kapa' je najbolji slovenski božićni odnosno novogodišnji film za djecu jer je i jedini takav koji je ikada snimljen. Možda čak i u regiji. To je jedna divna i poučna priča o stjecanju prijateljstva između dječaka koji nema ništa i djevojčice koja ima sve“.


Zanimljivo je da film prati i detaljno obrađena metodička priprema za razgovor o filmu nakon školskih projekcija. Nakon jako uspješnog prikazivanja na KinoKino festivalu prošli mjesec u Zagrebu i odličnih reakcija ne samo dječje publike već i profesorica koje su gostovale na edukativnom predavanju vezanom uz film, producenti se nadaju da će ovaj film biti rado viđen i projekcijama za školarce. 
 
Reditelj je Slobodan Maksimović. Scenarij za film napisala je Saša Eržen, direktor fotografije je Sven Pepeonik, producentica Ida Weiss, a hrvatske koproducentice su Marina Andree Škop i Darija Kulenović Gudan. Glavne uloge tumače mladi Gaj Črnič i Kaja Podreberšek, a pridružuju im se Ajda Smrekar, hrvatski glumac Frano Mašković, Mojca Fatur i René Štúr. Urednik s HRT-a je Mislav Brumec. U hrvatskoj sinhronizaciji sudjelovali su: Jakov Švarc, Zvonka Tomaš Brazzoduro, Dijana Vidušin, Frano Mašković, Jelena Miholjević, Sven Medvešek, Matko Jukić, Roko Pepić, Petar Pećin, Ursula Pavić, Helena Pavić, Marika Škop i Sergej Stokuća. Tonska obrada: Luka Grubišić Čabo.


Prehodna
Box office: "Black Adam" još jedan vikend ispred konkurencije
Sljedeća
Jimmy Kimmel je voditelj 95. dodjele Oscara