Amazon preuzima novu animiranu seriju "Batman"

Amazon preuzima novu animiranu seriju "Batman"

Nakon što je nova animirana serija sa Mračnim vitezom u produkciji J.J. Abramsa i njegovih suradnika dobila odbijenicu od HBO Maxa, Batman: Caped Crusader naći će svoj novi dom na ponudi Amazon Primea.

Kako prenose novinari Deadlinea, Amazon je odlučio preuzeti seriju nakon što je Warner Bros, kao vlasnik HBO Maxa, odlučio da ne nastavi sa razvijanjem serije koncem prošle godine. Batman: Caped Crusader je trebao biti predvodnik nove selekcije Warner Brosovih animiranih serija, no nakon spajanja Warner Media i Discoveryja i preuzimanja kompanije od strane novog rukovodstva taj plan se promijenio.

Novi šef Warner Brosa, David Zaslav je prije nekog vremena najavio da će Warner Bros. neke od svojih intelektualnih vlasništava licencirati drugim studijima i streaming servisima. Premda na Batman: Caped Crusader rade Abrams i njegovi suradnici iz Bad Robota i drugih produkcijskih kuća, Batman i drugi likovi su vlasništvo DC-ja, odnosno Warner Brosa, što promjenu streaming servisa dovodi u kontekst licenciranja, odnosno "iznajmljivanja" sadržaja trećim strankama.

Što se tiče same serije, na njoj radi Bruce Timm, jedan od tvoraca Batman: The Animated Series, popularne animirane serije iz devedesetih koja je obilježila djetinjstvo nemalog broja fanova Batmana, pa i iznjedrila nekoliko novih, unikatnih likova u širem mitosu Mračnog viteza i njegovog svijeta. No, Caped Crusader je opisan kao "nova vizija Batmana", što će reći da pristup seriji i njen ton biti drugačiji od prethodne inačice Batmana u animiranom ruhu.

Još uvijek nije poznato kada će Batman: Caped Crusader stići pred gledatelje.

Prethodna
"You" i "The Last of Us" na vrhu gledanosti po Nielsenu
Sljedeća
Specijalni program u nedjelju: Noć Oscara na Federalnoj TV