Comer, Taylor-Johnson i Fiennes glume u "28 Years Later"

Comer, Taylor-Johnson i Fiennes glume u "28 Years Later"

Glumačka postava 28 Years Later ima tri nova člana.

Kako prenose novinari Deadlinea, Aaron Taylor-Johnson, Jodie ComerRalph Fiennes glumit će u nastavku poznatog horora s početka 21. vijeka, koji je u mnogočemu oblikovao trendove u ovom filmskom kutku.

Režiser izvornog filma, Danny Boyle režirat će i nastavak, prema scenariju koji je sročio Alex Garland, čije je najskorije ostvarenje, Civil Waruživa u svojem trenutku u kino-dvoranama. Još nekoliko imena iza prvog filma učestvovat će u stvaranju nastavka, što uključuje i Cilliana Murphyja. Oscarom nagrađeni Murphy će producirati film, ali njegovo pojavljivanje pred kamerama nije potvrđeno.

Pored Boylea i Garlanda kao kreativnih pokretača, iza filma kao distributer stoji Sony Pictures, koji će filmu osigurati igranje u kino-dvoranama širom svijeta - s nadom da će 28 Years Later otvoriti vrata za lansiranje franšize. U februaru smo doznali da su Boyle i Garland predstavili Sonyju planove za tri filma, no s obzirom na trenutno stanje u filmskoj industriji to je špekulativna najava. 28 Years Later mora se brzo dokazati kao hit i snažan igrač na box officeu kako bi preostala dva filma mogla doći na red. 

Prethodna
“The Fall Guy“ pretpremijerno od utorka 23. aprila
Sljedeća
Julia Garner u novom hororu Zacha Creggera "Weapons"