"Supernatural" spin-off serija ostaje bez druge sezone

"Supernatural" spin-off serija ostaje bez druge sezone

Prije par sedmica smo doznali da CW otkazuje The Winchesters, spin-off seriju za Supernatural, nakon samo jedne sezone, nakon čega je uslijedila potraga za novom mrežom i spasom za seriju. Danas, doznajemo ishod potrage.

Vijesti nisu vesele. Kako prenose novinari THR-a, serija nije mogla pronaći nositelja za drugu sezonu, a zbog izbijanja štrajka izvjesno je da produkcija neće moći započeti u doglednom periodu, što znači da je druga sezona The Winchester zaista otkazana.

Jensen Ackles, producent iza serije i jedna od zvijezda izvornog Supernatural, na društvenim mrežama je potvrdio da serije nije mogla pronaći novi dom. Dalje, Ackles je u svojoj objavi napomenuo da štrajk ima izravne veze sa nesretnom sudbinom serije.

Ruku na srce, prequel serija nije ostvarila basnoslavnu gledanost na CW-u kako bi privukla pažnu od ostalih mreža ili streaming servisa, što je početna otežavajuća okolnost u kojoj se The Winchesters nalazio i prije štrajka. No, konačna sudbina druge sezone i same serije bi mogla biti vjesnik sudbine mnogih serija koje se nalaze u sličnim prilikama.

Štrajk bi mogao poslužiti kao zgodan izgovor mrežama da u ovom periodu ukinu manje gledane serije bez plaćanja odšteta za prijevremeno okidanje ugovora, od kojih su mnogi višegodišnje prirode i potpisani u povoljnijim finansijskim uslovima. Blagovremeni povratak u svijet lovaca na čudovišta i druga nadnaravna bića morat će sačekati neka nova i povoljnija vremena. Ipak, teško je zamisliti da će Ackles u cijelosti odustati od serije, koja se može zavesti kao njegov projekt od strasti.

Prethodna
“Heroji radničke klase“ Miloša Pušića 2. juna na HBO Maxu
Sljedeća
Besplatan CineStar Premiere za sve korisnike Moja TV