Nolanov "Oppenheimer" se vraća u Imax kino-dvorane

Nolanov "Oppenheimer" se vraća u Imax kino-dvorane

Nolanov Oppenheimer dobit će zasluženi ispraćaj u Imax kino-dvoranama.

Naime, Oppenheimer će pred gledatelje stići u 70-milimetarskom formatu na nekoliko lokacija u SAD-u, Velikoj Britaniji i Australiji. Uspješni biopic o Robertu Oppenheimeru će igrati u Los Angelesu, New Yorku, Londonu i Melbourneu od 3. do 10. novembra, što predstavlja prekoračenje ionako izdašne ekskluzivnosti koju je Christopher Nolan dobio od Universal Picturesa.

Kao što je sada nadaleko poznato, Nolan je za Oppenheimer i svoje buduće filmove tražio stotinu dana igranja isključivo u kinima, prije bilo kakvog izlaska na digitalnim ili kućnim medijima. Nolan ostaje privržen kinu kao domu filma te vrlo protivan skraćivanju teatralnog života filma. Potonje ga je pandemijske 2020. dovelo do raskola sa Warner Brosom, koji je bio distributer iza njegovih prijašnjih filmova.

Oppenheimer trenutno stoji na $946,926,190 sveukupne zarade - na korak do milijardu dolara, kako se čini. No, u samo sedam dodatnih dana igranja u suženom obliku izlaska (Imax dvorana je daleko manje nego onih u standardnom formatu) ostaje upitno hoće li film moći pronaći dodatnih 53 miliona dolara i tako prijeći taj veliki prag. Ipak, Nolan je poznat po svojim kadrovima namijenjenim za Imax, što bi moglo privući ljude ponovo u kino-dvorane.

Prethodna
“Čuvari formule“ Dragana Bjelogrlića u kinima od 2. novembra
Sljedeća
"Hunger Games" prequel dobija dopuštenje od SAG-AFTRA-e