"Hunger Games" prequel dobija dopuštenje od SAG-AFTRA-e

"Hunger Games" prequel dobija dopuštenje od SAG-AFTRA-e

Lionsgate i SAG-AFTRA su postigli dogovor oko The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes, po kojem će članovima glumačke postave biti dopušteno da učestvuju u promociji filma uprkos štrajku.

Novosti prenose novinari THR-a, a iste je potvrdila i jedna od zvijezda filma, Rachel Zegler, koja je na društvenim mrežama pozdravila davanje dopuštenja od strane svojeg sindikata, kao i voljnost Lionsgatea da prihvati uvjete koje je SAG postavio.

Lionsgate nije član AMPTP-a, udruženja koje okuplja vodeće studije i streaming servise u Hollywoodu, tako da su glumci u postavi The Ballad of Songbirds & Snakes imali preduslove za dobijanje dopuštenja od strane glumačkog sindikata, tako da će Tom Blyth i Zelger moći davati intervjue, prisustvovati bitnim promotivnim događajima, kao i pojaviti se u službenom kapacitetu na premijeri filma 17. novembra.

SAG je tokom štrajka izdavao dopuštenja za rad na setu i promicanje filmova produkcijama koje su bile voljne pristati na uslove koje je sindikat tražio od AMPTP-a, no to su uglavnom bili nezavisni filmovi. The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes je rijetki primjer franšiznog filma koji je dobio blagoslov SAG-a za korištenje glumaca u promotivnoj kampanji.

Prehodna
Nolanov "Oppenheimer" se vraća u Imax kino-dvorane
Sljedeća
Netflix se pohvalio uspjehom nakon uvođenja reklama