Horor "Five Nights at Freddy´s" dobija nastavak

Horor "Five Nights at Freddy´s" dobija nastavak

Horor film temeljen na popularnom serijalu videoigara, Five Nights at Freddy´s dobit će nastavak.

Universal Pictures je najavio nastavak na svojem izlaganju na ovogodišnjem CinemaConu, središnjem okupljanju distributera i prikazivača u SAD-u, koji se održava svake godine u Las Vegasu. Studio i produkcijska kuća Blumhouse su iskoristili prigodnu priliku da prikazivače upute u svoje planove za franšizu u nastajanju.

Nažalost, detalji o drugom filmu su i više nego šturi. Prezentacije na CinemaConu su prvenstveno usmjerene prema prikazivačima, odnosno vlasnicima kino-dvorana, a manje prema javnosti, tako da pojedinosti obično kaskaju za najavama. Sve što je poznato u ovom trenutku jeste da Universal i Blumhouse ciljaju na jesen 2025. kao vremenski okvir za izlazak filma.

Five Nights at Freddy´s prošle godine je otvorio igranje sa zaradom od preko 80 miliona dolara, a sveukupnu zaradu je zaokružio sa vrlo lijepih 290 miliona naspram budžeta od 20 miliona dolara. Sa takvom zaradom, nastavak je bio zajamčen možda već nakon prvog vikenda igranja, no nije jasno kada su Blumhouse i Universal započeli sa radom na stvaranju filma, ukoliko je praktična realizacija uopće blizu.

Prethodna
Peter Dinklage u postavi dvodijelnog mjuzikla "Wicked"
Sljedeća
Komedija “Luksemburg, Luksemburg“ u kinima širom BiH