Nastavak "Deadpool 3" kompletirao snimanje

Nastavak "Deadpool 3" kompletirao snimanje

Snimanje na setu Deadpool 3 je kompletirano.

To je potvrdio Ryan Reynolds, glumac u kostimu naslovnog superheroja i jedna od dvije velike zvijezde ovog filma, sa objavom na društvenim mrežama.

Kostim skriva krv i znoj... Ali danas, pošto je "Deadpool 3" okončao snimanje, uglavnom skriva suze. Veliko i vječno hvala postavi i ekipi na našem filmu koji se borio protiv vjetra, kiše štrajkova i Hugha Jackamana, sve po vodstvom Shawna Levyja.

Kao što je Reynolds napomenuo, Deadpool 3 nije imao lak put do kraja snimanja. Štrajk je bio najočitija prepreka, spriječivši rad na setu od jula do novembra, što je samo povećalo pritisak na produkciju od koje se očekuje, opravdano ili ne, da osvježi superherojski žanr ovog ljeta.

U najmanju ruku, od Deadpool 3 se očekuje da preokrene sreću Marvela u kino-dvoranama, u čemu ima dosta ironije budući je prvi Deadpool film nastao pod okriljem 20th Century Foxa, a lik Wolverinea u izvedbi Hugha Jackmana je također svoj filmski debi doživio u filmskom serijalu ovog studija, davno prije početka MCU-a.

Što se tiče projekcija za finansijski uspjeh Deadpool 3, njih tek očekujemo. Juli je još daleko u ovom trenutku, ali Disney bez sumnje gaji nadu da će film do konca igranja zaraditi milijardu dolara, čime bi postao prvi film sa Marvelovim likovima koji bi postigao tako značajnu zaradu od Spider-Man: No Way HomeProtekle dvije godine nisu bile naklonjene Marvelu i superherojskim filmovima općenito, tako da je dosta tereta natovareno na pleća jednog filma.

Prethodna
Gosling o izostanku Gerwig i Robbie iz nominacija za Oscare
Sljedeća
Skydance se interesuje za preuzimanje Paramounta