"Chicken Run: Dawn of The Nugget" stiže na AIAFF-u

"Chicken Run: Dawn of The Nugget" stiže na AIAFF-u

Netflix konačno otkriva pojedinosti o dugoočekivanom nastavku slavnog stop-motion animiranog filma, Chicken Run.

Naime, streaming div će predstaviti prvi pogled na film na ovogodišnjem izdanju francuskog festivala posvećenog animiranog filmu, Annency International Animated Film Festivalu. Kako prenose novinari Varietyja, Chicken Run 2 će biti dio ekskluzivne prezentacije Netflixa na AIAFF-u, zajedno sa par ostalih projekata.

Chicken Run: Dawn of The Nugget je službeni naslov filma, koji stiže pred publiku na ponudi streaming diva sljedeće godine, odnosno cijelih 23 nakon premijere prvog filma. Britanski animatorski studio, Aardman Animation, najavio je nastavak još prije četiri godine, no snimanje je započelo 2021. Od tada, dobili smo nekoliko detalja o projektu, koji stvaraju prilično mutnu sliku.

Scenaristi iza prvog filma, Karey Kirkpatrick i John O Farrell, ponovili su svoj rad na scenariju i za nastavak, koji režira Sam Fell. Međutim, Aardman Animation je u međuvremenu raskrstio sa DreamWorksom kao partnerom na projektu, a Netflix je naslijedio DreamWorksov položaj.

Slične prilike su i u glasovnoj postavi. Glavni glasovni glumci iz prvog filma, Mel Gibson Julia Sawalha, nisu dio glasovne postave filma. Njihove uloge su preuzeli Zachary Levi Thandiwe Newton, koji predvode manje-više novu postavu.

Netflix je ranije najavio da će film stići pred publiku 2023, no tačan datum izlaska još uvijek nije otkriven. Ovaj detalj ćemo vjerovatno doznati nakon održavanja Netflixove prezentacije na AIAFF-u. Neslužbeno, pak, Chicken Run: Dawn of The Nugget bi trebao stići na Netflix u novembru ili decembru 2023.

Prehodna
Schwarzenegger se vraća sa akcijskim trilerom "Breakout"
Sljedeća
Ana De Armas neće glumiti novu Wonder Woman