Najsretniji čovjek na svijetu

Dodjelom nagrada Stablo ljubavi završen 17. MOFF

Stručni žiri kojeg su činile predsjednica Branka Bešević Gajić, rediteljica, dramska i audiovizuelna umjetnica, Anila Gajević, vlasnica casting agencije ZONA Talents i Amira Kudumović, producentica, sinoć je dodjelio nagrade Stablo ljubavi za najbolje glumačke izvedbe na 17. Mostar Film Festivalu.

“Najsretniji čovjek na svijetu” stiže u hrvatska kina

Film Najsretniji čovjek na svijetu, makedonske rediteljice Teone Strugar Mitevske, premijerno prikazan na 79. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji i kandidat Sjeverne Makedonije za nagradu Oscar, nakon brojnih međunarodnih nagrada i festivala od 13. jula kreće u kino-distribuciju diljem Hrvatske u Hrvatskoj mreži neovisnih kino-prikazivača.

Scenarij podređen režiji: “Najsretniji čovjek na svijetu“

Piše: Mirza Skenderagić Novi film rediteljice Teone Strugar Mitevske i scenaristice Elme Tataragić, Najsretniji čovjek na svijetu premijerno prikazan u popratnom takmičarskom programu Mostre, Horizonti, upravo pokazuje na koji način funkcioniše veza scenarij i režija, kako jedno utiče na drugo, kako jedno oblikuje drugo, te kako se jedno podređuje drugom.