"The Menu" sa Taylor-Joy i Ralphom Fiennesom u kinima ove jeseni

"The Menu" sa Taylor-Joy i Ralphom Fiennesom u kinima ove jeseni

Searchlight Pictures je objavio datum izlaska za The Menu, mračnu komediju čiju dojmljivu glumačku postavu predvode Anya Taylor-Joy i Ralph Fiennes, a njima se u kuhinji, odnosno na setu, pridružuje i Nicholas Hoult. Kako prenose novinari THR-a, zvijezda u usponu i veteran velikog platna se hvataju kutljača i opasuju pregačama ove jeseni, tačnije 18. novembra, odnosno uoči Dana zahvalnosti u SAD-u.

The Menu je film režisera Marka Myloda, koji prati pustolovine mladog para, to jeste likove Taylor-Joy i Houlta, koji imaju izuzetno zadovoljstvo jesti u restoranu koji predvodi tajanstveni, ali izuzetno talentirani majstor kulinarstva u izvedbi Fiennesa. No, ispostavlja se da je meni pun tajanstvenih sastojaka.

Pored Mylod, iza filma stoje Will Tracy i Seth Reiss, u svojstvu scenarista. Trojac bi gledateljima trebao biti poznat po HBO-ovoj seriji The Succession, na kojoj su radili zajedno sa producentom Adamom McKayom, koji je i ovom slučaju svojim kolegama ponudio svoju podršku, kao i onu njegove produkcijske kuće Hyperobject Industries.

Prethodna
Komedija “Super Who“ na redovnom repertoaru od 21. aprila
Sljedeća
PLJ: “Domovine“ autorice Jelene Maksimović u FCS-u