Serija "Peaky Blinders" se okončava sa 6. sezonom

Serija "Peaky Blinders" se okončava sa 6. sezonom

Produkcija je uveliko započela na šestoj sezoni britanske serije Peaky Blinders, a ista će ujedno biti i posljednja za ovu izuzetno popularnu seriju stvaranu u partnerstvu Netflixa i BBC-ja. No, ljubitelji serije i njenih likova ne bi trebali očajavati previše, ili barem ne predugo, budući da je voditelj serije, Steven Knight, dao nagovijestiti da će Peaky Blinders dobiti neku vrstu „dodatka“ u skorijoj ili daljoj budućnosti.

Početak snimanja šeste sezone, te kraj serije u cjelini, Knight je saopćio sa sljedećim riječima:

„Peaky Blinders“ se vraća sa praskom! Poslije odgode na koju smo bili primorani zbog pandemije, vraćamo se Shelbyjevima dok su u krajnjoj opasnosti, a ulozi nikada nisu bili viši. Vjerujemo da će ovo biti najbolja sezona i sigurno smo da će naši nevjerovatni fanovi obožavati istu. Dok se serija privodi kraju, priča će se nastaviti u drugom obliku.

Šta znači „u drugom obliku“ – kao igrani film, nova serija, ili možda čak radio-drama? Pa, na to pitanje odgovor nam može pružiti samo sâm Knight, koji je ipak odbrao da ostane štedljiv pri otkrivanju planova za budućnost.

Prethodna
Cobra Kai 3: Nostalgija za osamdesetima i "Karate Kid" serijalom
Sljedeća
Queen Latifah je borac za pravdu u seriji "The Equalizer"