Prijave za 10. izdanje Bašta Festa otvorene do 15. februara

Prijave za 10. izdanje Bašta Festa otvorene do 15. februara

Bašta Fest je internacionalni festival kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti, jednog od najljepših i turistički najbogatijih gradova u Srbiji.

Godišnja manifestacija održava se svakog prvog vikenda u julu i traje četiri dana. Glavnom težnja Festivala je da promoviše mlade domaće i internacionalne autore, stavljajući akcenat na kratke filmove sa autentičnim glumačkim ostvarenjima.

Glavni filmski program je takmičarskog karaktera i za njega je odgovorna selektorka i umjetnička direktorica Maja Šuša, dok o nagradama odlučuje tročlani žiri Bašta Festa koji čine afirmisani autori i umjetnici iz oblasti filma. Nagrade se dodjeljuju za: najbolji film u cjelini (Zlatna imaginacija), najbolju mušku i žensku ulogu (Zlatna interpretacija) i najbolju kameru (Zlatna vizualizacija).

Možete se prijaviti sa svojim kratkim igranim filmom trajanja do 30 minuta (Vimeo/YouTube link za film u visokoj rezoluciji) putem platforme FilmFreeway OVDJE. Film kojim se konkuriše može biti realizovan u posljednje dvije godine, dakle ne smije biti stariji od 2020. godine. Sve informacije o Festivalu i programima svi zainteresovani mogu naći OVDJE.

Prehodna
Kompletna lista dobitnika 80. Zlatnih globusa
Sljedeća
Međunarodni festival DOK #5 održaće se od 2. do 5. februara