Sedma sezona serije "Game of Thrones" dobila prvi trailer

Sedma sezona serije "Game of Thrones" dobila prvi trailer

HBO je nedavno predstavio trailer za sedmu sezonu planetarno popularne serije Game of Thrones koja je bazirana na književnom serijalu “A Song of Ice and Fire” američkog pisca George R.R. Martina.

Zima je konačno stigla zahvaljući uvrnutim klimatskim promjenama u Westerosu i jezivim Bijelim Šetačima koji predstavljaju ledeni element. Junaci serije koji su tokom proteklih šest sezona bili raštrkani širom sedam kraljevstva, sada su spremni za okršaj licem u lice.

Neprijatelji na istoku. Neprijatelji na zapadu. Neprijatelji na jugu. Neprijatelji na sjeveru. Ko god da se nađe na našem putu, porazićemo ga, kaže Cersei Lanister (Lena Headey) u traileru.

Daenerys (Emilia Clarke) kreće sa Istoka da položi svoje pravo za nasljednika dinastije Targaryen i nije oduševljena idejom da se Sersei već krunisala i zauzela tron. U Winterfellu, Jon Snow (Kit Harrington) je upravo imenovan za Kralja Sjevera, a ni on nije oduševljen idejom da jedan Lanister sjedi na prijestolu. Ostali moćni igrači (i pretendenti na prijesto) koji će umiješati svoje prste su Tyrion (Peter Dinklage), Arya (Maisie Williams), pa čak i Samwell (John Bradley) koji se priprema kako bi se što bolje suprostavio Bijelim Šetačima.

Trailer nam predstavlja i novi izgled prijestolja iz kojeg više ne vire oštrice mačeva, kratko se pojavljuje i nagrađivana Maisie Williams kao Arya Stark na snježnom sjeveru, a trailer nagovještava i nastavak romanse između bivših robova.

Producenti sedme sezone su Chris Newman, Greg Spence i Lisa McAtackney. Početak emitovanja sedme sezone zakazan je za 16. juli na HBO-u. Ovo će biti pretposljednja sezona serije, iako je HBO nedavno najavio da sprema još četiri potencijalna spin-off serijala.

 
Prehodna
Twin Peaks: Buđenje u stvarnosti
Sljedeća
Nova Netflixova animirana serija: "Castlevania"