Predstavljamo kino-repertoar za novembar i decembar

Predstavljamo kino-repertoar za novembar i decembar

OVERLORD (OVERLORD)

U kinima od 8. novembra

Režija: Julius Avery

Uloge:  Wyatt Russell, Bokeem Woodbine, Pilou Asbæk

Veče uoči dana D, američki padobranci iskrcavaju se iza neprijateljskih linija, kako bi odradili zadatak od suštinske važnosti za uspjeh invazije. Ali, kako se približavaju svojoj meti, shvataju da se tu dešava nešto mnogo više od nacističke okupacije sela i obične vojne akcije. Tako će se naći u borbi sa natprirodnom silom, koja je dio nacističkog eksperimenta.

GRINČ (THE GRINCH)

U kinima od 22. novembra

Režija: Scott Mosier, Yarrow Cheney / Nikola Bulatović

Glasovi: Benedict Cumberbatch / Milan Tubić, Nebojša Ilić, Mina Lazarević, Zoran Kesić

Universal Pictures i Ilumination predstavljaju nam fenomenalnu animiranu avanturu, baziranu na književnim, prazničnim klasicima doktora Seussa. Grinch je priča o neobičnom mrzovoljnom ciniku koji kreće u misiju da ukrade Božić, a čije se srce do kraja te avanture mijenja zahvaljujući neobuzdanom duhu djevojčice koja vjeruje u Božić i čaroliji praznika. Duhovit, toplo i vizuelno očaravajući film pričat će nam univerzalnu priču o prazničnom duhu i nesavladivoj snazi optimizma.

Grinch živi usamljeničkim životom u svojoj pećini, a jedino ko mu pravi društvo je njegov vjerni pas, Maks. Pećina je prepuna izuma i inovativnih sprava koje zadovoljavanju njegove svakodnevne potrebe, a jedino kada sreće svoje komšije jeste kada ostane bez hrane i mora da ide do grada u nabavku. I svake godine, pred Božić, Grincha sve više i više nervira sve veća i svjetlija i glasnija praznična atmosfera. Kada grad objavi da je u planu ukrašavanje tri puta veće jelke nego do tada, Grinch shvata da je jedino šta mu preostaje kako bi sebi obezbijedio malo mira i tišine, da ukrade Božić. Kako bi to izveo, riješio je da se maskira u Djeda Mraza.

HUNTER KILLER - LOVAC UBICA (HUNTER KILLER)

U kinima od 29. novembra

Režija: Donovan Marsh

Uloge: Gary Oldman, Gerard Butler, Linda Cardellini

Kapetan američke podmornice udružuje se sa elitnim timom američkih S.E.A.L. specijalaca kako bi spasili ruskog predsjednika koga je kidnapovao pobunjeni general.

SMRTONOSNE MAŠINE (MORTAL ENGINES)

U kinima od 6. decembra

Režija: Christian Rivers

Uloge: Hugo Weaving, Hera Hilmar, Robert Sheehan, Jihae, Ronan Raftery, Leila George, Patrick Malahide i Stephen Lang

Hiljadama godina nakon što je civilizacija uništena usljed kataklizmičnog događaja, ljudi su se prilagodili na uslove i novi način života je evoluirao. Gigantski gradovi u pokretu, sada lutaju planetom, nemilosrdno osvajajući male gradove. Tom Natsworthy (Robert Sheehan), koji potiče sa nižeg nivoa Londona, čuvene metropole koja je sada u pokretu, naći će se u borbi za opstanak, nakon što upozna opasnu odmetnicu Hester Shaw (Hera Hilmar). Dvije suprotnosti, čiji putevi nikad nisu smjeli da se ukrste, nerado će sklopiti savez koji je predodređen da promijeni budućnost.

BAMBLBI (BUMBLEBEE)

U kinima od 20. decembra

Režija: Travis Knight

Uloge:  Hailee Steinfeld, Martin Short, Pamela Adlon, John Cena

Tokom bjekstva, godine 1987. Bumblebee pronalazi utočište na otpadu u malom gradu pored okeana, u Kaliforniji. Charlie (Hailee Steinfeld) koja tek što će napuniti 18 godina i koja traži svoje mjesto pod zvijezdama, otkriva Bumblebeea, u ranama i ožiljcima od bitke. Kada Charlie oživi Bumblebeea, shvatit će da ovo nije obična, žuta Volkswagen buba.

Prethodna
Češki kandidat za Oscara: I “Zimske muhe“ imaju krila
Sljedeća
Miloš Forman: Češki režiser u Hollywoodu