Predstavljamo kino-repertoar za decembar

Predstavljamo kino-repertoar za decembar

PROŠLOG BOŽIĆA (LAST CHRISTMAS)

U kinima od 5. decembra

Režija: Paul Feig

Uloge: Emilia Clarke, Henry Golding, Michelle Yeoh i Emma Thompson

Kate (Emilia Clarke) tumara po Londonu, praćena muzikom Georgea Michaela, donoseći neke loše odluke, što je iritirajuća posljedica toga jer je zaposlena kao vilenjak u božićnoj prodavnici koja radi preko cijele godine. Tom (Henry Golding) djeluje previše dobro da bi bio stvaran, kada ušeta u njen život i počne da proniče u mnoge Kateine barijere. Dok London počinje da se pretvara u najljepše doba u godini, njima ništa ne polazi za rukom. Ali, ponekad, moraš pustiti snijeg da padne, slušati svoje srce i imati vjere.

 

PLAYMOBIL (PLAYMOBIL)

U kinima od 5. decembra

Režija: Lino DiSalvo

Uloge: Anya Taylor Joy, Gabriel Bateman, Daniel Radcliffe, Jim Gaffigan, Adam Lambert, Kenan Thompson, Meghan Trainor

Kada njen mlađi brat Charlie neočekivano nestane u magičnom, animiranom svijetu PLAYMOBIL-a, nepripremljena Marla mora da ode u potragu života da bi ga vratila kući.

Krenuvši na fantastično putovanje kroz zapanjujuće nove svjetove, Marla se udružuje sa neobičnim i hrabrim novim prijateljima – slatkorječivim vozačem koji prevozi hranu po imenu Del, oštrim i harizmatičnim agentom Rexom Dasherom, dobroćudnim nestašnim robotom, ekstravagantnom dobrom vilom i mnogim drugima. Kroz njihovu uzbudljivu avanturu, Marla i Charlie shvataju da bez obzira na to kako se život odvija, možete postići bilo šta kada vjerujete u sebe!

 

CRNI BOŽIĆ (BLACK CHRISTMAS)

U kinima od 12. decembra

Režija: Sophia Takal

Uloge: Imogen Poots, Aleyse Shannon, Lily Donoghue, Brittany O’Grady, Caleb Eberhardt, Simon Mead, Cary Elwes

Baš u vrijeme praznika stiže nam remake čuvenog horor klasika o ubici koji počinje da teroriše grupu drugarica u sestrinstvu.

Na koledžu je prilično mirno u vrijeme praznika. Ali kada Riley Stone i njene drugarice iz Mu Kapa Ipsilon sestrinstva, sportistkinja Marty, buntovna Kris i gurmanka Jess počnu da planiraju žurke, ubica sa crnom maskom preko lica počinje da ubija djevojke jednu po jednu. Kako broj tijela raste, Riley i njene drugarice počinju da se pitaju da li mogu da vjeruju bilo kojem muškarcu, uključujući i Natea, Martinog momka, Rileyinu simpatiju Landona, pa čak i uvaženom profesoru Gelsonu.

Ko god da je ubica, otkrit će da su ove mlade žene riješile da ne budu ničije žrtve.

 

AJVAR

U kinima od 12. decembra

Režija: Ana Maria Rossi

Uloge: Nataša Ninković, Sergej Trifunović, Vesna Čipčić, Miodrag Krstović, Pavle Pekić, Gordan Kičić, Igor Borojević, Aleksandra Janković, Ivana Šćepanović, Paulina Manov, Branka Petrić, Srđan Miletić, Mirko Vlahović

Vida  (Nataša Ninković) i Bane (Sergej Trifunović) su bračni par koji već duže vrijeme živi u Stokholmu. Imaju uspješne karijere, dovoljno novca za pristojan život i psa, ali nemaju djecu. Vida sumnja da Bane u Beogradu ima ljubavnicu, ali o tome ćuti. Dolaze za praznike u Srbiju, gdje se u poznatom okruženju odvija  uigrana koreografija koja se mnogo puta ponovila u njihovim gastarbajterskim životima. Ovog Uskrsa se taj zid šutanja ruši.

 

PATROLNE ŠAPE (PAW PATROL)

U kinima od 19. decembra

Patrolne šape su šest herojskih psića koje predvodi dječak Ryder. Svaka psić ima svoj talenat i moć, Oni zajedno pokazuju da nijedan posao nije pretežak, nijedan psić nije premalen i edukuju sve uzraste o građanskom ponašanju, društvenim vještinama i rješavanju problema.

Prehodna
KUD Idijoti: Bend sa stavom i proročanskom pričom
Sljedeća
Hamzagić: Mi kao građani moramo postati korektiv za politiku