Peter Jackson radi na scenariju za "Mortal Engines"

Peter Jackson radi na scenariju za "Mortal Engines"

U protekle dvije godine otkako je objavljen završni dio trilogije The Hobbit: The Battle of the Five Armies, kružile su razne glasine o novim projektima novozelandskog režisera Petera Jacksona. Nedavno je stigla i službena potvrda jedne od njih. Jackson će zajedno sa suprugom Fran Walsh i novozelandskom scenaristkinjom i producenticom Philippom Boyens raditi na scenariju adaptacije sci-fi novele “Mortal Engines” britanskog ilustratora i pisca knjiga za djecu Philipa Reevesa. Walsh i Jackson su sa Boyensovom prethodno sarađivali na trilogijama Lord of the Rings i Hobbit. Za režiju će biti zadužen Christian Rivers i predstavljaće njegov režiserski debi.

Peter, Fran, Philippa i Christian su vizionarski pripoovjedači koji posjeduju dar da svoje projekte pretvore u uspješne svjestske blockbustere, izjavila je Donna Langley iz Universal Picturesa.

Postoje četiri knjige koje do danas čine serijal "The Hungry City Chronicles" o gladnom, pokretnom gradu. Prva je “Mortal Engines” koju prate “Predator’s Gold,” “Infernal Devices” i  “A  Darkling Plain.” "Smrtonosni strojevi" ("Mortal Engines") je uzbudljiva i maštovita sci-fi priča koja započinje od trena kada veliki pokretni grad London lovi rudarski gradić. Kada jedan grad proguta drugi, preradi sve korisne materijale kako bi se oslobodila energija za pokretanje motorizovanih kotača koji gradu omogućuju putovanje. Međutim, londonski gradonačelnik ima mnogo veće planove od osvajanja malih gradova...

Rivers i Jackson sarađuju već godinama, a River je osvajač Oscara za vizuelne efekte u ostvarenju King Kong iz 2005.

Christian je jedan od mojih najbližih saradnika. Ono što Christian namjerava učiniti sa Reevesovom sjajnom pričom rezultiraće spektakularnim i originalnim filmom. Volio bih da ga mogu odmah sutra pogledati, izjavio je Jackson.

Početak produkcije zakazan je za proljeće naredne godine na području Novog Zelanda.

Prethodna
Chris Pine u filmu "A Wrinkle In Time"
Sljedeća
Letitia Wright novo ime glumačke postave filma "Black Panther"