Netflix produžuje "FUBAR" sa Schwarzeneggerom

Netflix produžuje "FUBAR" sa Schwarzeneggerom

Ni mjesec dana od izlaska prve sezone, Netflix daje zeleno svjetlo za drugu sezonu serije Fubar koju predvode Arnold Schwarzenegger Monica Barbaro.

Netflix je novosti o drugoj sezoni otkrio javnosti tokom svojeg velikog događaja u Sao Paolu, na kojem je streaming predstavljao novine koje bi uskoro trebale pristići na ponudu. Zeleno svjetlo stiže i prije nego što smo dobili neke konkretne brojke gledanosti, izuzevih onih internih kojima se Netflix hvalio prije nekoliko sedmica.

Dok čekamo brojke od rejting kompanije Nielsen, pozadinu odluke možemo lako opravdati činjenicom da glumačku postavu predvodi Arnold Schwarzenegger. Zvijezda akcijskih filmova iz osamdesetih u 21. vijeku svoj novi teritorij traži na digitalnim platformama, a to je Arnieju možda i pošlo za rukom. Recenzije profesionalnih kritičara su podijeljene u vezi serije, ali sudeći po ocjenama običnih gledatelja na agregatnom portalu Rotten Tomatoes, serija je toplije dočekana od strane obične publike.

Osim najave da će FUBAR dobiti produženje, Netflix nije otkrio ništa konkretno o drugoj sezoni, pa ni vremenski okvir izlaska.

Prehodna
Druga sezona serije “And Just Like That...“ od 22 juna
Sljedeća
Prvi pogled na novu SF seriju "3 Body Problem"