Nagrada Jan Asocijacije snimatelja i snimateljica za seriju “Kosti“

Nagrada Jan Asocijacije snimatelja i snimateljica za seriju “Kosti“

Serija Kosti, projekat „Bosonoga produkcije“ iz Banjaluke i Radio-televizije Srbije, nakon izuzetno uspješne premijere u Srbiji, te brojnih pozitivnih kritika struke i javnosti, nastavlja nizati uspjehe, a još jedna pohvala stiže od Asocijacije snimatelja i snimateljica u BiH.

Na nedavno održanoj dodjeli nagrada Jan Asocijacije snimatelja i snimateljica u BiH dodijeljena su priznanja u šest kategorija – igrani film, TV/igrana serija, dokumentarni film, studentski film, reklamni video i muzički spot, te specijalna nagrada za saradnju sa sektorom kamere. Tročlani žiri u sastavu: direktor fotografije Drago Resner, reditelj Nermin Hamzagić i direktor fotografije Draško Gajić, je najboljim snimateljskim radom u kategoriji “TV/igrana serija” proglasio rad Saše Petkovića i Dragana Radetića na seriji Kosti.

Ovom nagradom Petković i Radetić nastavljaju uspješnu saradnju sa autorskim timom “Bosonoga produkcije”, budući da su i za prvi dio ove banjalučke trilogije, seriju Meso, osvojili isto priznanje. U pitanju je strukovna nagrada i dodjeljuju je kolege snimatelji i snimateljice, pa je time, za njih, njena vrijednost jos veća.

Velika nam je čast što već drugi put dobijamo priznanje za naš rad u ovoj kategoriji. Uložili smo veliki trud i energiju u ‘Kosti’ zajedno sa cijelom ekipom koja je radila na seriji, tako da je ova nagrada samo potvrda da smo uspjeli i da trud nije bio uzaludan, rekao je Petković.

„Bosonoga produkcija“, brojnim projektima, realizovanim u prethodnim godinama, pozicionira Banjaluku kao novu filmsku destinaciju.

Ovo je još jedan dokaz da Banjaluka i Republika Srpska imaju potencijala i da su se upisali na filmsku mapu regiona, rekao je Radetić.

Serija Kosti, reditelja Saše Hajdukovića, nastala po scenariju Nikole Kolje Pejakovića, a čiji producent je Brankica Janković, osvojila je milionski auditorijum Srbije, a od 1. do 5. januara će biti prikazana i domaćoj publici u svojevrsnom novogodišnjem maratonu, po dvije epizode svake večeri od 21.00 h, na BN televiziji.  Uloge tumače: Jovo Maksić, Ljubiša Savanović, Nikola Pejaković, Lea Sekulić, Aleksandar Đurica, Boris Isaković, Milica Janevski, Nikola Rakočević, Dejan Aćimović, Dragan Mićanović i Nikolina Friganović.         

Prethodna
Treća sezona "Cobra Kai" već od 1. januara na Netflixu
Sljedeća
Marvel predstavio još jedan kratki teaser za "WandaVision"