Wrightovoj dodijeljena uloga u američkoj verziji filma "Le Brio"

Wrightovoj dodijeljena uloga u američkoj verziji filma "Le Brio"

 

Variety je nedavno objavio vijest da će se Letitia Wright, koja se proslavila zahvaljujući ulozi u filmu Black Panther, pojaviti u američkom remakeu francuske komedije Le Brio. Wright će biti i jedna od izvršnih producentica filma.

Originalni film Le Brio režirao je nagrađivani francuski režiser izraelskog porijekla Yvan Attal. Pratio je Neïlu Salah (portretirala je glumica i pjevačica Camelia Jordana), Francuskinju arapskog porijekla, koja radi želje da postane odvjetnica upisuje fakultet. Tokom prvog dana doživljava javno rasističko poniženje od strane profesora Pierre Mazarda kojeg je odglumio nagrađivani francuski glumac Daniel Auteuil. Radi pogrešnog postupka, profesora primoravaju da joj postane mentor na takmičenju u retorici kako bi se iskupio za ono što je učinio.

Američki remake će ipak biti nešto drugačiji jer se radnjom neće koncentrisati na takmičenje već na odnose između profesora i studenata koji dolaze iz različitih etničkih i društvenih okruženja. Snimanje filma počinje tokom naredne godine.

Prehodna
Prvi pogled na Jessicu Chastain u akcionom trileru "Eve"
Sljedeća
“Što nas ne ubije“: Nova priča iz “Millennium“ serijala