Kevin Costner razmatra tužbu zbog serije "Yellowstone"

Kevin Costner razmatra tužbu zbog serije "Yellowstone"

Svega par dana nakon okončanja brakorazvodne parnice, Kevin Costner nagovještava mogućnost da će učestvovati u još jednoj parnici sa tužbom protiv produkcije serije Yellowstoneu kojoj glumac traži višemilionsku naknadu zbog gubitka uloge.

Američki časopis People prenosi Costnerovu najavu:

Malo razočaravajuće što je riječ o najgledanijoj seriji na televiziji, a ja ne učestvujem u stvaranju. Vjerovatno ću ići na sud zbog toga.

Kao i većina TV produkcija u Sjedinjenim Državama u ovom trenuku, produkcija serije Yellowstone miruje. Štrajk je onemogućio rad na setu, ali serija je zastala sa snimanjem još prošle godine, nakon što je prva polovica još uvijek aktualne, pete sezone stigla pred gledatelje. Odnosi između Costnera i voditelja serije, Taylora Sheridana, te Paramount Networka, mreže koja stoji iza serije, pukli su u tom periodu.

Paramount i Sheridan nisu komentirali Costnerove najave o tužbi.

Sheridan prije par mjeseci najavio Costnerov odlazak i vjerovatni kraj serije, barem u trenutnom obliku. Costner bi se trebao pojaviti u drugoj polovici pete sezone, ali kako Sheridan opisuje, to će biti "dosta skraćena odjava" za Costnerov lik. Costner je, pak, očekivao učešće u stvaranju šeste sezone, zbog čega namjerava tužiti Paramount.

Raskol između Costnera i Paramounta svodi se na raspored snimanja serije, koji se kosio sa snimanjem Costnerovog westerna, Horizon. Opisan kao "četverodijelni western ep", Horizon s vremenom je prerastao u Costnerov glavni projekt. Prvi dio pod imenom Horizon: An American Saga već je kompletiran, no konkretni detalji o filmu su još uvijek šturi.

Prehodna
Marvel predstavio novi teaser za 2. sezonu MCU serije "Loki"
Sljedeća
Warner Bros. TV zamrzava ugovore sa produkcijskim kućama