James Gunn režira "Superman: Legacy"

James Gunn režira "Superman: Legacy"

Nakon što je preuzeo rukovodstvo DC Filmsa i upravljanje DC-jevim filmskim univerzumom, James Gunn se priprema zasukati rukave i raditi izravno na stvaranju novog filma i novog poglavlja DC-jevih superjunaka.

Kako prenose novinari THR-a, Gunn će pored produciranja i režirati Superman: Legacy - jedan od filmova u novom poglavlju (ili pak fazi) DC-jevog filmskog univerzuma. Gunn je ranije predstavio film, zajedno sa svojim kolegom, Peterom Safranom, no tada nije slovio kao režiser.

Ipak, odluka je očito donijeta da Gunn preuzme režiju na filmu koji bi mogao pospješiti DC-jevu sreću na kino-blagajnama. Riječ je ipak o filmu sa Supermanom, DC-jevim najprepoznatljivijim likom i jednim od najikoničnijih superjunaka, pa možda i najpoznatijim likom u fikciji uopće. Preuzimanjem režiserske palice, Gunn ujedno preuzima punu odgovornost za projekt, koji je bez sumnje u žiži pažnje rukovodstva Warner Brosa, vlasnika DC Filmsa.

Što se tiče Superman: Legacy konkretno, Gunn i Safran su film opisali kao Supermanovo hvatanje u koštac sa svojim kriptonskim porijeklom i ljudskim vaspitanjem. Ime glumca koji će tumačiti Supermana još nije otkriveno. Gunn i Safran su samo napomenuli da traže mlađeg glumca - mlađeg od prijašnjeg Supermana, Henryja Cavilla.

Superman: Legacy je najavljen za izlazak na ljeto 2025, što znači da Gunn i Safran imaju još nešto vremena za popunjavanje praznina prije nego što kamere počnu snimati.

Prethodna
27. Međunarodni filmski festival u Sofiji: Regionalni filmovi
Sljedeća
Barry Keoghan pred ulogom u nastavku za "Gladiator"