Izlazak "No Time To Die" ostaje u dogovoru MGM-a i Amazona

Izlazak "No Time To Die" ostaje u dogovoru MGM-a i Amazona

Ako je suditi po glasinama koje kruže Hollywoodom, dogovor o kupovini MGM-a od strane Amazona se približava svom konačnom obliku. Pregovori se vrše iza zatvorenih vrata, a pojedinosti u javnost dolaze na kapaljku. Međutim, jedno od pitanja koje je lebdilo u zraku dok se šuškanje širilo o prodaji velebnog studija tehnološkom divu možda je već odgovoreno.

Dakako, riječ je o sudbini No Time To Die, uslovno govoreći, novog James Bond filma, ujedno i odjavnog naslova za (trenutnog ili bivšeg?) Bondovca, Daniela Craiga. Po saznanjima koje nam prenose novinari Deadlinea od svojih izvora iza kulisa pregovaračkog tima MGM-a i Amazona, teatralni život za No Time To Die, kao i par drugih MGM-ovih predstojećih naslova, ostaje siguran te vrlo vjerovatno neće biti dio nekog novog aranžmana za streamovanje na ponudi Amazon Primea.

No Time To Die te drugi naslovi u tom "paketu" su već alocirani za tradiocionalnu distribuciju u ovoj godini, pa se kupoprodaja MGM-a i novi režim poslovanja neće odnositi na njih.

Što se tiče samog dogovora, teško je razlučiti između istine i glasine u ovom trenutku. Različite brojke su ponuđene kao cijena za MGM, čija je glavna vrlina velebni katalog studija, a manje njegovog udio u tržištu u svojstvu distributera. Potom, ponuđeni su novi modeli distribuciju MGM-ovih novih naslova, koji spominju neku kombinaciju teatralnog izlaska i streamovanja na Amazon Primeu - sa ili bez poštovanja takozvanog "teatralnog prozora".

U oba slučaja, riječ je o glasinama i špekuliranju. Ni MGM niti Amazon, zajedno ili odvojeno, nisu se očitovali o pregovorima, a kamoli o konačnom dogovoru.

Prethodna
Box office: "Spiral: From the Book of Saw" i dalje na prvom mjestu
Sljedeća
CGI animirani "Croods: A New Age" od 27. maja u kinima