Hollywood započinje 2021. sa obustavom snimanja do kraja januara

Hollywood započinje 2021. sa obustavom snimanja do kraja januara

Nova godina u filmskoj industriji započinje sa starim vijestima – obustava i prekid rada na setovima TV i filmskih industrija. Nova runda obustava je inicirana od strane SAG-AFTRA-e, udruženja producenata i glumaca, uslijed rekordnog skoka novooboljelih u SAD-u.

Kalifornija, a naročito južna polovica savezne države u kojoj je smješten najveći dio zabavne industrije, nalazi se na pragu kritičnog stanja po pitanju širenja zaraze, što je SAG-AFTRA-u nagnalo da postupi savjesno i predloži zamrzavanje rada na setovima u Kaliforniji barem do sredine januara. No, nije isključena opcija da mjere produže, po potrebi, kroz cijeli mjesec januar.

Što se tiče vremenskog okvira za projekte u praktičnoj realizaciji, ovo će značiti još jedno pomijeranje rasporeda izlazaka za proljeće i ljeto, ako već ne i za drugu polovicu 2021. No, treba imati na umu da pored Kalifornije, zabavna industrije ima produkcijske centre u Atlanti, te u Vankuveru i Torontu, čiji setovi su tokom cijele 2020. bilježili veći interes od strane holivudskih produkcija nego prije izbijanja pandemije.

Prehodna
Richard Donner ne odustaje od "Lethal Weapon 5"
Sljedeća
Omogućiti nastavak rada Kino kluba Sisak