“Halloween Ends“ u kinima od 13. oktobra

“Halloween Ends“ u kinima od 13. oktobra

Horor film Noć vještica – Kraj (Halloween Ends) u četvrtak 13. oktobra stiže na redovni kino-repertoar.

Nakon 45 godina, najcjenjenija i najpoštovanija horor franšiza u historiji filma dostiže svoj epski, zastrašujući kraj, dok se Laurie Strode po posljednji put susreće sa samim otjelotvorenjem zla, Michaelom Myersom, u finalnoj borbi, kakva do sada još nije viđena na velikom platnu.

Glumačka legenda Jamie Lee Curtis posljednji put vraća se ulozi koja je lansirala njenu karijeru, Laurie Strode, prvoj i “posljednjoj djevojci” horora. Curtis  tumači ovaj lik više od četiri decenije, što je jedan od najdužih odnosa glumac-lik u historiji filma. Kad je franšiza obnovljena 2018. godine, film Noć vještica oborio je rekorde na kino-blagajnama, postao poglavlje sa najvećom zaradom u franšizi i postavio novi rekord kada je u pitanju najbolje otvaranje za horor film u kome glumi žena.

Četiri godine nakon prethodnog ubistva za Noć vještica, Laurie živi sa svojom unukom Alison i završava pisanje svojih memoara. Michael Myers nije viđen od tada. Laurie, nakon što je dozvolila duhu Michaela Myersa da upravlja njenom stvarnošću, odlučila je da se oslobodi straha i bijesa i da prigrli svoj život. Ali, kada je mladić Kori Kaningem optužen da je ubio dječaka koga je čuvao, to izaziva lanac nasilja i užasa koji će natjerati Laurie da se, jednom zauvijek, konačno suoči sa zlom koje ne može da kontroliše.

Prehodna
"Dune: Part Two" stiže u kino-dvorane ranije
Sljedeća
Liam Neeson u postavi reboota filma "Naked Gun"