Film Rona Howarda "Thirteen Lives" izravno na Amazon Primeu

Film Rona Howarda "Thirteen Lives" izravno na Amazon Primeu

Najnoviji film veterana američke filmske industrije Rona Howarda, Thirteen Lives, doživio je bitne promjene u modelu distribucije. Naime, film neće imati tradicionalni život u kino-dvoranama.

Novosti prenose novinari Varietyja, koji promjenu u modelu distribucije stavljaju izravno u kontekst kupovine MGM-a, studija iza filma, od strane Amazona. Kako saznajemo, film će dobiti kratak period igranja u kinima, nakon čega će postati dio ponude streaming servisa Amazon Prime, koji je novi vlasnik filma od trenutka kupovine MGM-a.

Thirteen Lives je naravno ekranizacija dramatičnog spašavanja 12 igrača omladinskog sportskog kluba i njihovog trenera iz pećine u Tajlandu koje je zaokupilo pažnju javnosti prije četiri godine. U filmu spašavanje predvode Viggo Mortensen Colin Farrell, a dvojac je zajedno činio as (odnosno par asova) u rukavu filma koji se, nažalost, izgubio u brojnim preslaganjima kroz koja je filmska industrija prošla od izbijanja pandemije.

Pozadina odluke se može nazrijeti u odsustvu povjerenja Amazona, kao novog vlasnika, u uspjeh filma u tradicionalnoj distribuciji. Ipak, prošlo je podosta vremena ne samo od snimanja filma, već i od događaja na kojima je isti temeljen. S time, Thirteen Lives je izgubio na aktualnosti, kako to Amazon vidi. Službeni osvrt od strane Howarda i MGM-a još nije dostupan javnosti.

Što se tiče datuma izlaska i blagovremenog dospijeća na ponudi Amazon Prime te detalje tek očekujemo.

Prehodna
Alan Ritchson se pridružuje postavi nastavka "Fast X"
Sljedeća
Mike Tyson u postavi trilera "Black Flies"