Danny Boyle i Alex Garland pripremaju "28 Years Later"

Danny Boyle i Alex Garland pripremaju "28 Years Later"

Tvorci jednog od najpoznatijih postapokaliptičnih filmova pripremaju ambiciozni novi projekt.

Novinari THR-a prenose da Danny Boyle i Alex Garland pripremaju tri filma sa kojima bi istražili virusom poharani svijet sa kojim smo se upoznali u vrlo uticajnom 28 Days Later iz 2002, koji je postavio temelje za trendove u svijetu horor filmova za sljedeću deceniju. Trilogija nosi naziv 28 Years Later, što bi trebalo nagovijestiti barem dio radnje.

Boyle bi trebao režirati jedan od tri filma, najvjerovatnije prvi, dok će Garland sročiti scenario za sva tri. Kako THR prenosi, dvojac trenutno traži finansijera i mogućeg distributera za predloženu trilogiju. Imajući opseg projekta, isti bi se lako mogao realizirati u obliku jednog filma ukoliko studio bude odlučio da bi bilo preriskantno odvojiti novce za tri filma unaprijed.

28 Days Later je daleko do zaboravljenog filma. Tragovi njegove DNK se mogu pronaći u mnogim kasnijim filmovima i serijama, a pretendent za ovogodišnjeg Oscara za najboljeg glumca, Cillian Murphy, proslavio se pred svjetskom publikom ulogom glavnog junaka u filmu. No, dvije decenije kasnije, novi film ili filmovi izlaze u drugačijem okolišu, ironično baš zbog uspjeha prvog filma.

Prethodna
Paramount i Bad Robot rade na novom "Star Trek" filmu
Sljedeća
Tom Cruise i filmski studio Paramount rade na "Top Gun 3"