Cillian Murphy glumit će u predstojećem "Peaky Blinders" filmu

Cillian Murphy glumit će u predstojećem "Peaky Blinders" filmu

Nedavno Oscarom nagrađeni Cillian Muprhy ponovo će ogrnuti kaput i staviti prepoznatljivu kapu Tommyja Shelbyja i ponoviti svoju ikoničnu izvedbu u predstojećem Peaky Blinders filmu.

Povratak Murphyja ulozi je potvrdio Steven Knight, scenarist i tvorac izvorne serije. Knight je novosti javnosti otkrio za vrijeme promocije svojeg aktualnog projekta, serije The Town, tokom kojeg je rekao ne samo da će Murphy biti u glumačkoj postavi, već i da će film započeti sa snimanjem na lokaciji u Engleskoj u septembru ove godine.

Prve vijesti o filmu smo dobili u vrijeme kada je 6. sezona stigla pred gledatelje. Već tada je bilo poznato da Knight želi "zaokružiti" priču Shelbyjevih i kružoka likova koji su gravitirali oko njih sa filmom. Imajući na umu da je stvaranje zadnje sezone obilježilo izbijanje pandemije, planovi za film su također bili poremećeni. No, projekt je očito preživio te nedaće.

Budući da je Knight najavio snimanje u septembru, film vjerovatno nećemo gledati u tekućoj godini. Planovi za izlazak filma također nisu najjasniji u ovom trenutku. Serija Peaky Blinders je u Velikoj Britaniji igrala na programu BBC-ja, a u drugim zemljama je bila dostupna uglavnom na ponudi Netflixa. S time na umu, film bi trebao biti dostupan i na Netflixu. Riječi o igranju u kino-dvoranama, pozitivne ili negativne, u ovom trenutku nema.

Prethodna
Prequel “The First Omen“ u kina stiže 4. aprila
Sljedeća
Horor “Abigail“ u kinima od 18. aprila