CBS preuzima serije sa Paramount+

CBS preuzima serije sa Paramount+

Američka TV mreža CBS je objavila svoj raspored programa za jesen, koji će biti u mnogočemu pojačan sadržajem sa streaming servisa Paramount+.

Među serijama koje CBS preuzima od sestrinske kompanije je i Yellowstone, popularna serija i okosnica ponude Paramount+, koja će svoj debi na eteru ostvariti 17. septembra. CBS je odabrao nedjelju i večernji termin za Yellowstone, što govori o očekivanjima koja mreža gaji za ovu seriju. Riječ je o vrlo konkurentnom terminu, koji mreže obično čuvaju za svoj najbolji program.

Osim Yellowstone, CBS od Paramount+ preuzima i SEAL Team, seriju o članovima posebne vojne jedinice, kao i britansku humorističnu seriju Ghosts. Preuzimanje serija sa streaming servisa služi kao način da se popune praznine nastale izbijanjem štrajka.

TV mreže su bile prve koje su osjetile posljedice štrajka scenarista, budući da se TV produkcije oslanjaju na usporedno brz i nesmetan proces pisanja scenarija, koji se još brže realizira snimanjem nove epizode. Ovaj proces je sada u cijelosti zaustavljen, pa mrežama ostaje nekoliko opcija za popunjavanje rasporeda.

Repriziranje je uvijek dostupna opcija, a preuzimanje sadržaja sa streaming servisa, naročito onih u vlasništvu iste krovne kompanije je nešto što je CBS i ranije činio. Pored toga, CBS i ostale mreže u najavile ulaganje u više neskriptovanog sadržaja, odnosno u reality programe i emisije koje ne zahtijevaju učešće scenarista pri stvaranju. Konačno, tu je i mogućnost preuzimanja serija iz stranih zemalja, u kojima štrajk ne ometa snimanje.

Koraci koje poduzima CBS kako bi nadopunio raspored za jesen predstavljaju očekivani odgovor TV mreža na stanje nastalo po izbijanju štrajka. Slične postupke se mogu očekivati i od ostalih mreža, barem dok se prilike u svijetu zabave ne poboljšaju.

Prehodna
Netflix predstavio teaser za zadnju sezonu "Disenchantment"
Sljedeća
Objavljen trailer za seriju "Frust" Danisa Tanovića