8. Viva Film Festival otvara dokumentarni film “To je Toma“

8. Viva Film Festival otvara dokumentarni film “To je Toma“

U Kinoteci BiH od 1. do 4. decembra bit će održan 8. Viva Film Festival, Međunarodni festival ekološkog, turističkog, religijskog i omladinskog bh. filma.

Premijerom dokumentarnog filma To je Toma, o popularnom pjevaču Tomi Zdravkoviću, u Kinoteci BiH u Sarajevu, bit će otvoren 8. Viva Film Festival. U filmu reditelja Bobana Rajkovića prikazani su brojni snimci i fotografije koje su nastale tokom karijere ovog legedarnog pjevača narodne muzike. U filmu o Tomi, između ostalih govore, supruga Gordana Zdravković, menadžer Sadik Paja Pašić, novinar i pisac knjige o Tomi Zdravkoviću, Nikola Kankaraš,  muzičari Zoran Kalezić, Hasan Dudić, glumice Tanja Bošković, Danica Maksimovć

Istoga dana publika će se moći podsjetiti i Grand Prix ostvaranja Viva Film Festivala, filma Naše korjenje, francuskog reditelja Andrea Russela.

U okviru ovog izdanja Festivala sarajevskoj publici bit će prikazano 45 filmova iz 28 zemalja svijeta u kategorijama ekologija, religija, turizam i bh. omladinski film.

„Na konkurs je ove godine prijavljeno 1.420 filmova, tako da je selektovano ukupno 12 sati kvalitetnog programa za ljubitelje dokumentarnog i kratkog metra“, rekao je umjetnički direktor bh. reditelj Ratko Orozović.

Sve projekcije bit će održane u Kinoteci BiH, ulaz je slobodan, a detaljan program sa satnicama projekcija možete pronaći na oficijalno portalu Viva Film Festivala www.vivaba.com.

Prehodna
Marija Pikić nagrađena za ulogu u filmu “Balada“
Sljedeća
Box office: "Wakanda Forever" nastavlja Marvelov problem