"Yellowstone" spin-off "1923" dobija i drugu sezonu

"Yellowstone" spin-off "1923" dobija i drugu sezonu

Paramount i Taylor Sheridan produžit će suradnju još jednom. Naime, danas doznajemo da će Yellowstone spin-off serija 1923 dobiti i drugu sezonu.

Kako nas obavještavaju novinari THR-a, koji pozadinu odluke Paramounta da produži igranje 1923 nalaze u rekordnim uspjesima koje su serije iz radionice Sheridana i njegovog kreativnog tima polučile na Paramount+, ali i na programu tradicionalnih kablovskih kanala. Naravno, i 1923 se može pohvaliti vlastitim uspjehom, imajući na umu da je premijera serije privukla 7,4 miliona gledatelja na CMT-u i Paramount Networku, odnosno na kablovskim kanalima na kojima je serija igrala od decembra, kao i na Paramount+, na čijoj ponudi je serija postala najgledaniji sadržaj. Tu je i činjenica koja se ne može zanemariti, a to je svakako da glumačku predvode Harrison Ford i Hellen Mirren - trenutačno prepoznatljiva imena ogromnom zasjeku Paramountovih gledatelja.

Zajedno uz 1883 i izvorni Yellowstone, serije Taylora Sheridana su postale jedan od oslonaca Paramountove ponude, na objema platformama. S time na umu, poručivanje druge sezone nije veliko iznenađenje. Štaviše, Sheridan možda i nije daleko od toga da ima blanko ček za stvaranje novog sadržaja za Paramount i njegove podružnice.

Prehodna
Netflix produžuje igranje "That 90s Show"
Sljedeća
Prvi pogled na Netflixovu animiranu seriju "Agent Elvis"