"Fubar" sa Arnoldom Schwarzeneggerom osvaja Netflix

"Fubar" sa Arnoldom Schwarzeneggerom osvaja Netflix

Čini se da Arnold Schwarzenegger nije izgubio na svojoj sposobnosti privlačenja publike, ako je suditi po uspjehu serije Fubar koju predvodi na ponudi Netflixa.

Naime, streaming div je objavio najskorije brojke o gledanosti svog sadržaja, a na vrhu ljestvice se nalazi Fubar - Schwarzeneggerova prva TV serija. Nekadašnjem prvaku bodybuildinga i akcijskoj zvijezdi iz osamdesetih je pošlo za rukom da sa prvom mjesta izmjesti Queen Charlotte, spin-off seriju vezanu uz Bridgerton, jednu od Netflixovih najgledanijih serija općenito, sa 88,9 miliona sati gledanja.

Premda je ispala iz žiže medija uoči izlaska, zbog velikih zbivanja iza kulisa Hollywooda, serija je uspjela ostvariti uspješan debi. Na djelu je prepoznatljivost Schwarzeneggera, kao i kombinacija akcije i humora podosta nalik na njegove filmove i to naročito na one iz devedesetih. Koliko će se ovaj početni impuls odraziti na dugoročni uspjeh serije? Pa, to bismo trebali doznati relativno ubrzo.

Iako Netflix voli dijeliti odabrane brojke za javnošću, stvarni pokazatelj uspjeha serije jeste naručivanje sljedeće sezone. Ova metrika je postala naročito očita u skorijem vremenu, u kojem su Netflix i njegovi konkurenti postali vrlo hitri sa gašenjem serija koje smatraju neperspektivnim.

Prethodna
Apple TV+ predstavio trailer za seriju "Hijack" sa Idrisom Elbom
Sljedeća
“Sigurno mjesto“ Juraja Lerotića 2. juna na HBO Maxu